Bag om

Ideen har udviklet sig

Brandgo startede som en skør ide om at skabe musikoplevelser i anderledes omgivelser. Den første koncert i 2004 – “Musik og Kubik” – blev afholdt i motorcykelklub! Nu holder vi koncerterne på Brandstationen i Kirke Hyllinge. Deraf udtrykket Brandgo koncert. I mange år var det Musikskolen som stod for en Brandgo koncert. Men i efteråret 2015 overtog Brandmandsklubben stafetten og har igennem de sidst par år formået at få stablet Brandgo Koncert på benene. Dog holdes der pause i 2019.

Brandmandsklubbens medlemmer på slap line

Brandmandsklubben er en social og faglig klub, der består af aktive og forhenværende brandmænd fra stationen i Kirke Hyllinge. De hygger sig med det lille museum med brand-relaterede ting samlet gennem tiderne og senest har de fået overdraget den gamle slangetender fra 1958, en Land Rover, der som alle andre gamle biler, trænger til en kærlig hånd, inden den er klar til at deltage i byfester, optog og veteran-stævner. Desuden er klubben aktiv ved byfesten, fastelavnsarrangement sammen med KHIF, og er der en børnehave eller skoleklasse der vil se på brandbiler eller lære elementær brandslukning, så stiller klubben også gerne op.

Brandmændene ved faktisk godt at ”Bramsnæs” er blevet udskiftet med ”Lejre” og fra 1. januar 2016 igen skiftet til ”Vestsjællands Brandvæsen”, men klubben holder fast i det oprindelige navn: ”Brandmandsklubben Bramsnæs”. Man hylder traditionerne.